Hårtransplantation af øjenbryn

hårtransplantation øjenbryn

Tidligere anvendtes behandlingen med hårtransplantation af øjenbryn og øjenvipper på patienter med brandsår. I dag er behandlingen tilgængelig for alle, som ønsker en hårtransplantation omkring øjnene. Et ansigt uden hårvækst omkring øjnene ser meget mærkeligt ud. Du kan se en video om hvordan det foregår på youtube 

Med FUE behandling er det også muligt at transplantere øjenbryn og øjenvipper. Denne type af behandling er meget udbredt i Danmark og kan fås på de fleste hårklinikker i Danmark og København. Under behandlingen udtager man hårfollikler fra nakken og flytter dem til øjenbryn eller øjenvipper. Resultatet er permanent og det transplanterede hår skal blot klippes og plejes ligesom man kender det.

Ved transplantation øjenvipper og øjenbryn benytter man ofte hår fra kroppen, for eksempel håndryggen eller brystet, eftersom det ikke vokser så hurtigt som hår på hovet og derfor ikke behøver at blive klippet så til. Denne metode bruges især ofte til behandling af hårtab hos mænd. Det er oftest ikke muligt at transplantere eget kropshår hos kvinder. Til behandling af hårtab hos kvinder på øjenbrynene og øjenvipperne bruges oftest eget hår fra nakken eller baghovedet.

Hårtransplantation af øjenbryn er en behandling, der genskaber hårvæksten på øjenbrynene. Som regel tages hårstrå fra et lille område i nakken, som derefter anvendes til at udfylde og forme patientens eksisterende øjenbryn.

For mange pigers og kvinders vedkommende gælder det, at man i lange perioder har overplukket sine øjenbryn og dermed stoppet den naturlige hårvækst i området (http://woman.dk/underholdning/nar-ojenbryn-gar-galt?slide=1) Der kan naturligvis også være andre årsager til hårtabet, som for eksempel arvelighed eller problemer med bugspytkirtelen. Svære traumer, som operationer eller ulykker kan også lede til at øjenbrynene falder ud. Ved hjælp af en hårtransplantation kan øjenbrynene få deres oprindelige fylde tilbage og formen og tykkelsen kan tilpasses patientens individuelle ønsker.

Selvom det selvfølgeligt er muligt at ændre øjenbrynenes udseende med hjælp af make-up, oplever mange, at der er flere fordele ved at varigt og ægte resultat, som kun en hårtransplantation kan give. Dette skyldes, at øjenbrynene er en så stor del af vores personlige mimik og har en stor betydning for ansigtets samlede udtryk. Velformede kraftige øjenbryn er med til at åbne blikket og indramme øjnene, som er med til at give ansigtet mere personlighed.

Det er meget individuelt hvilken form man ønsker at ens øjenbryn skal have. Nogle patienter vælger kraftige og brede øjenbryn, mens andre foretrækker en mere strømlinet variant. I dag er der udviklet metoder til behandling af hårtab på øjenbrynene, som gør det muligt at bestemme formen på de nye øjenbryn ned til mindste detalje, hvilket giver patienterne mulighed for at få præcis det resultat som de ønsker.

Der kræves meget høj præcision og stor omhyggelighed ved implantering af hårsækkene. For at kunne beholde det naturlige look, skal hårsækkene implanteres skråt og samtidig have den samme vokseretning, som de allerede eksisterende hårsække. Man starter først med at skabe brynenes ydre konturer og arbejder herefter på at skabe den tæthed, som ønskes af patienten.

Hårsækkene transplanteres enkeltvis i minimale snit, hvilket er med til at forhindre ardannelse og risiko for skader. I gennemsnit bruges der ca 50-100 hårsække til hvert øjenbryn. Ønsker patienten derimod meget kraftige øjenbryn, kan der kræves op til at 400 hårfollikler for at opnå det ønskede resultat. Antallet af nødvendige hårfollikler til at hårtransplantation af øjenbryn afhænger af mængden af eksisterende hår samt patientens ønske med hensyn til øjenbrynenes tykkelse.

Behandlingen udføres under lokalbedøvelse og varer ca. 2 timer. Helingsprocessen er meget kort og smertefri. Der vil normalt forekomme en let rødmen på de behandlede områder, som forsvinde rigen efter en uge. De transplanterede hårstrå falder som regel ud efter to uger og vokser efterfølgende ud igen. Efter et par måneder opnår hårstråene deres normale længde.

Fordi der er tale om hår, som er transplanteret fra nakken, kan det være nødvendigt at trimme hårene regelmæssigt, eftersom de vokser hurtigere end de oprindelige øjenbrynshår. Der kan også forekomme hårstrå som vokser i den forkerte retning men disse kan let plukkes bort. Der er næsten ingen eller meget lille risiko ved behandlingen af hårtab på øjenbrynene. Eftersom der er tale om et relativt lille indgreb, er den tid det tager huden at hele også meget kort. Patienter er normalt i stand til at gå tilbage til deres arbejde allerede næste dag. Den lette rødmen på de behandlede områder forsvinder efter et par dage.

Lange kraftige øjenbryn anses som tegn på kvindelig skønhed og kvindelighed. Øjenvipperne er naturens egne sensorer, der bruges til at beskytte øjnene fra indtrængende fremmedlegemer. Kommer noget for tæt på vores øjne, vil øjenvipperne straks give øjet besked på at lukke sig.

Øjenvipper har, som alt andet hår, en tendens til at falde ud for så at blive erstattet af nye hår. Sker dette ikke, er der tale om hårtab. Fremgangsmåden ved en behandling mod tab af øjenvipper foregår på samme måde som behandlingen af hårtab på øjenbrynene. Der kræves dog betydeligt færre implantater, ca 30-40 stykker på hvert øje, for at genoprette dine flotte og fyldige øjenvipper

Facebookgoogle_plus