hårtransplantation i udlandet

Hvert år rejser et støt voksende antal danskere til Tyrkiet, for at blive behandlet for hårtab ved hjælp af hårtransplantation. Hårtransplantationer er dyre, og det er primært den mærkbare besparelse i forhold til prisen herhjemme, der lokker danskerne til syden. Men er det virkelig så godt som det lyder?

Selvom man umiddelbart sparer penge på en billigere hårtransplantation ved at tage til Tyrkiet, tager en sådan tur nogle dage, hvilket kan være dyrt nok i sig selv. Derudover er både lægerne og personalet på de tyrkiske klinikker ofte dårlige til engelsk, hvilket kan lede til uønskede misforståelser mellem behandlende læge og patient. Endnu vigtigere er det at huske, at man i Tyrkiet er mest vant til at arbejde med den mere kraftige sydlandske hårtype, frem for den finere nordeuropæiske. Det medfører desværre, at de tyrkiske læger ikke altid er i stand til at skabe et godt resultat hos nordeuropæiske patienter, hvilket ofte kan ses især efter behandling af vigende hårgrænse og høje tindinger, som ender med at se meget unaturlige ud.

Findes der et alternativ?

Ja, der findes et alternativ for dem, som ikke har råd til danske priser på hårtransplantation, men ønsker samme kvalitet og tryghed som i Danmark. Danskernes foretrukne weekend-rejsemål, Berlin, byder på høj europæisk standard og sikkerhed indenfor hårtransplantationer til meget lavere pris end den hjemlige.
Man kan flyve ud og hjem samme dag, og nogle af klinikkerne har tilmed dansktalende personale, som f.eks. Fueklinikken.dk, der specialiserer sig i behandling af hårtab hos patienter fra Danmark og de nordiske lande.

Facebookgoogle_plus